“Samen alleen”
een stad in lockdown

Het is maart 2020 en Nederland maakt zich op voor de lente. Maar nog voordat het jaargetij zich aandient, gebeurt er iets waar niemand rekening mee had gehouden. We worden overvallen door een – op dat moment nog – onbekend virus. Het dagelijks leven wordt door het coronavirus volledig verstoort en werk komt voor veel mensen abrupt stil te liggen.

Zo ook voor fotograaf Bertil van Wieren. Al snel realiseerde Bertil zich dat hij als fotograaf juist deze bijzondere tijd moest vastleggen. Daarom besloot hij met zijn camera op pad te gaan en de gevolgen van het virus voor zijn stadgenoten in Hardenberg te fotograferen.

Met deze foto’s heeft Bertil van Wieren een bijzondere periode vastgelegd waarin we SAMEN ALLEEN waren. De zwart-wit foto’s van Bertil zijn indringend en direct. Niet alleen neemt de fotograaf ons mee naar klaslokalen zonder leerlingen, concertzalen zonder publiek en bussen zonder reizigers, ook maakte hij confronterende portretten van zorgmedewerkers en mensen opgesloten in hun huis.

In aanvulling op zijn foto’s heeft Bertil verschillende mensen zoals singer-songwriter Stef Bos gevraagd om de gevoelens en gedachten te beschrijven die werden ervaren tijdens de lockdown. De combinatie van de persoonlijke teksten en prachtige foto’s laat ons een documentair tijdsbeeld zien van een bijzondere periode waarin we SAMEN ALLEEN waren.

Bestel dit unieke fotoboek

€ 29,95 excl. verzendkosten

Vul onderstaande bestelformulier in en wij nemen contact met u op over het verdere bestelproces.